Massagebadkar blir allt mer populära för varje år. Troligtvis är det relaterat till den tilltagande hälso och spatrend som utvecklats under de senast åren. Ett massagebadkar är en god investering i livskvalitét och inte minst för hälsan. Det är inte bara skönt och avslappnande att spendera en stund i ett massagebadkar efter en lång dag på jobbet. Det är även hälsofrämjande. Att ta sig tid för ett massagebad innebär oftast att man varvar ner och reducerar stressnivåerna medan man tar hand om sig själv. Numera finns massagebadkar att köpa i de flesta prisklasser, även relativt billiga massagebadkar.

Massagebadkar med olika funktioner

Det som framförallt skiljer olika massagebadkar åt är vilka funktioner de har. Massagebadkaren i sig brukar vara väldigt lika även då de tillhör olika prisklasser. Det som skiljer sig åt är snarare: antalet massagestrålar, hur många massagestrålar som finns och om massagebadet har några andra funktioner. Alla massagebadkar har de grundläggande massagefunktionerna, men de dyrare badkaren har många fler massagemunstycken och på så sätt kan man få fler massagestrålar samtidigt i dessa badkar.

Det finns även andra funktioner och finesser som ett massagebadkar kan ha. Det kan exempelvis finnas bubbelsystem, fotmassage, ryggmassage, värmare, termostatblandar, undervattenbelysning och annat som förhöjer totalupplevelsen av massagebadet. Det som är gemensamt för alla massagebadkar är att de består dels av ett badkar och dels av ett vattensystem med tillhörande värmepump.

Fördelar med massagbadkar

Att sitta i ett massagebadkar ger förstås en helkroppsmassage av de mjuka vattenstrålarna, men det finns en rad andra fördelar med att tillbringa en stund i ett massagebadkar. En lång kedja av hälsofrämjande processer aktiveras i kroppen när du sjunker ner i badkaret och låter stressen sjunka undan.

När din kropp befinner sig under vatten i ett bubbelbad så förändras tyngdkraften vilket leder till att en del av det blod som normalt finns i dina ben rör sig upp mot hjärtat och de stora blodkärlen. Hjärtat får 35 procent mer blod att pumpa runt. Syretillförseln till alla kroppens delar förbättras. Ju mer syre, desto mer energi får du. När blodet tvingas upp från benen till hjärtat och lungorna så stimuleras njurarna att öka urinproduktionen vilket innebär att kroppen gör av med mer giftiga ämnen och avfallsämnen än normalt. Massagestrålarna frigör också lymfa som är bunden i kroppen och hjälper den fram till lymfkörtlarna där avfallsämnen, mikroorganismer och vätska bryts ner.

För dig som samlar på dig vatten och ofta har tunga ben så kommer en stund i ett massagebad att göra att du känner dig bättre, lättare och mer avslappnad. Andningsmusklerna får träna när du sitter i massagebadet – i vatten kan man nämligen inte göra så djupa in- och utandningar som man kan göra på marken, på grund av vattnets tryck mot bröstkorgen. Ett bad i massagebadkar frigör också välbefinnande hormoner och dessutom bildar sköldkörteln mer av hormonet thyroxin som sätter fart på kaloriförbränningen. Leder och muskler blir mjukare och smidigare och olika spänningssmärtor i kroppen kan reduceras eller försvinna helt under badet.

Köpa massagebadkar på nätet

Det finns massagebadkar i alla prisklasser, från väldigt enkla och billiga massagebadkar till avancerade och lyxiga för hundratusentals kronor. Är man ute efter billigare massagebadkar finns det inga genvägar. Nätet underlättar prisjämförelser mellan badkarsproducernter men det är ett manuellt arbete och det kan ta lite tid att hitta alla intressanta återförsäljare med online butiker där du kan hitta förmånliga erbjudanden och köpa bubbelbadkaret billigare. Alternativt använder man sig av sajter som denna med prisjämförelsetjänster för att hitta och köpa badkar online.