bubbelbadkar-jacuzziBadkaret är kanske inte det mest trendkänsligaste som finns även om den ökat i och med intresset för heminredning. Badandet och badkar har historiskt sett hittills endast haft ett praktiskt syfte att bli ren och hålla en god hygien. Det har varit en funktionell aktivitet. Romarna och turkarna utvecklade visserligen badandets hälsobringande aspekter när de byggde sina badplatser kring heta källor och termalbad. Men själva badkaret har varit med i sitt grundutförande sen åtminstone 1700 f Kr.

På de senaste åren har det ändå börjat hända en del inom badkarsvärlden. Från att ha fyllt en praktisk funktion har badandet med badkar och badrum som främsta “verktyg” nu tagit klivet in i livsstils sfären. I hemminredningens flodvåg har även badrummen och badkar fått en nyrenässans. Många nya företag, designers och innovatörer har gett sig in i branchen och öppnat upp för en del radikala men främst nytänkande idéer. Så har även badkaret börjat genomgå en intressant förändring.

Idag kan du göra i princip vad du vill med ditt badrum. Några av trenderna idag handlar om:

  • designbadkar (kända designmärken)
  • inbyggd belysning
  • massagebadkar
  • badrumsväxter
  • spakänsla i badrummet

Sen finns naturligvist mer extravanganta trender för dem som har råd. Olika typer av inbyggda badkar, tekniska installationer som ljud och bildsystem i badrum. Men även själva badkaren blir alltmer teknifierade. Det finns badkar med inbyggd bildskärm och ljudsystem med tillhörande fjärrkontroll så du avslappnat kan zappa dig fram mellan TV-kanalerna eller bara vila ögonen på en avstressande brasa.

Det finns även fjärrkontroller som förutom att kontrollera badkaret även kan styra belysningen i badrummet med, eller musikutbudet från badkarets inbyggda MP4-spelare. Möjligheterna att utforma ditt badrum och badkar har aldrig tidigare varit så omfattande som idag. Det är bara dina badkarsfantasier som sätter begränsningen!

En annan “trend” eller snarare vana hos konsumenter är att köpa badkar online. Ofta får du ett bättre pris på nätet än när du handlar ditt badkar i en affär. Det är dock bra om man kan titta och känna på badkaret man funderar på innan man köper badkaret online så slipper man otrevliga överaskningar om någon detalj inte skulle stämma överens med dina förväntningar.