Att bada i bubbelbadkar är skönt och avslappnande. De flesta badrum har ett vanligt badkar som visserligen fungerar alldeles utmärkt för att bada i. Men om man tycker extra mycket om att bada vill man ofta hellre satsa på ett bubbelbadkar istället för ett enkelt, traditionellt. Ett bubbelbadkar är ett lite lyxigare och visserligen något dyrare badkar men som ger en lyxigt skön spa känsla som man uppskattar på ett annat sätt. Den gamla badtraditionen håller återigen på att bli en del av vår livsstil. Med ett bubbelbadkar kan man få spalyx i sitt egen badrum.

Föregångaren till bubbelbadkaret är det så kallade jacuzzi badkaret som blåser in luft i vattnet och skapar luftbubblor. I princip fungerar bubbelbadkaret på samma sätt men idag finns det många olika varianter och prisklasser att välja bland, beroende på vilka funktioner och vilken utrustning man vill ha tillgång till i bubbelbadet. Det gäll alltså att tänka igenom vilka krav man ställer på sitt badande och undersöka vilka bubbelbad som uppfyller dem. Det behöver inte heller bli så dyrt  som många tror. Nu för tiden har priserna gått ner och det går att hitta relativt billiga bubbelbadkar. Du kan köpa bubbelbadkar på nätet från ca 7000 Sek. Förutom bubbelbadkaren finns det även massagebadkar och spabad.

Att välja bubbelbadkar

När du väljer bubbelbadkar till ditt badrum så finns det några saker du bör tänka på för att du ska känna dig så nöjd som möjligt med ditt köp. Ett bubbelbadkar är en investering som ska kunna hålla i 15-20 år och då är det bra att noggrannt tänka igenom vilka funktioner du vill ha och behöver, samt vilken design och vilket utseende som känns bäst för just ditt badrum.

Testa bubbelbadkaret innan du köper!

Innan du köper ett bubbelbadkar måste du se till att testa det. Det bästa är om du kan testa det med badkläder på för att känna efter hur det känns när badkaret är fyllt av vatten och alla munstycken är igång. Det är vanligtvis billigare att köpa ett bubbelbadkar på nätet, men det kan vara smart att gå till en badrumsspecialist på stan och prova badkaren för att sedan beställa ditt badkar där det är mest förmånligt. När du provar badkaret ska du fundera över följande aspekter:

  • om det känns bekvämt att bada i.
  • Är det tillräckligt djupt?
  • Tycker du att munstyckena är rätt placerade?
  • Kolla också om de kan justeras.
  • Om ni är flera i familjen som ska utnyttja badkaret är det extra viktigt att munstyckena funkar för alla i familjen.
  • Om bubbelbadkaret har massagefunktion så måste du känna efter om du känner av massagen eller borde den vara mer eller mindre effektiv?
  • Går styrkan att reglera?
  • Tänk också på ljudet när du provar badkaret.
  • En del badkar har en väldigt hög ljudnivå, framförallt på luftmunstyckena. Kan du leva med ljudnivån eller gör oväsendet att du har svårt att slappna av.

Varma bubbelbadkar är skönast!

Den bästa temperaturen i ett bubbelbadkar är mellan 38 och 40 grader. När du ska välja bubbelbadkar är det viktigt att du tänker på att badkaret har uppvärming så att vattnet värms upp även när den kalla luften från luftmunstyckena får vattnet att svalna. Det är inget roligt att tvingas upp ur badkaret tidigare än du tänkt på grund av att vattnet blir för kallt. Kolla också upp om din varmvattenberedare är tillräckligt stor för badkaret du funderar på. Du kan behöva köpa en ny varmvattenberedare eller välja ett badkar med inbyggd uppvärmning ifall du vill ha ett större badkar än din varmvattenberedare klarar av.

Kontrollera även hållbarhet, hygien & säkerhet

Hållbarhet och säkerhet är också viktigt. Finns det ett rengöringsprogram för badkaret eller töms och torkas badkaret automatiskt efter användning? Många modeller av bubbelbadkar har inbyggda system som rengör och desinficerar pumpar och rör efter du badat. Vidare ska badkaret hålla en hög kvalitet, materialet i badkaret ska vara formgjutet och av genomfärgad sanitetsakryl medan stativet ska vara av antingen aluminium eller galvaniserat stål.

Lycka till i din jakt på billiga bubbelbadkar på nätet!