Jacuzzi är egentligen namnet på ett amerikanskt företag som tillverkar badrumsutrustning. Det har dock med tiden kommit att bli synonymt med det vi i Sverige lite slarvigt brukar kalla för bubbelbadkar, oavsett badkarets fabrikat.

Själva jacuzzibadet uppfanns 1968 av Ray Jacuzzi, som tillsammans med sin bror Candido var männen bakom det framgångsrika företaget. Tanken med bubbelbadkar är att ett tryckluftsaggregat sprutar in luft i det uppvärmda vattnet så att det bildas miljarder och åter miljarder små luftbubblor i badkaret. På så sätt skapas riktade jetstrålar i vattnet som i sin tur masserar kroppen på den badande.

Ett badkar av jacuzzimodell ser ganska annorlunda ut jämfört med ett vanligt traditionellt badkar. Man kan nog påstå att just designen har bidragit till att ge jacuzzin dess exklusiva stämpel. Det ser annorlunda ut och kostar därför lite mer än andra badkarsmodeller.

Ett jacuzzibadkar kan ha formen av en triangel, vara cirkelformat, ha formen av en gitarr, vara format som en oktagon eller se ut som en halvmåne. Det kan vara nedsänkt i golvet eller vara designat som en stor trätunna. Variationerna är många och just detta är en del av förklaringen till jacuzzins framgångssaga i snart sagt alla länder i världen. Det finns egentligen ingen given mall för hur ett bubbelbadkar ska se ut. Det är din egen fantasi som sätter gränserna.

Är du på jakt efter ett bubbelbadkar så är det absolut smartaste tipset att leta på nätet. Det är nämligen där du kan göra fynden och samtidigt spara många slantar.